Manta Network Trusted Setup Contribution Etabı Başladı


0

Tarihteki en büyük Trusted Setup olması planlanan şeyin bir parçası olun!

Manta Network; 10 Ekim 2022’de Trusted Setup için kayıt aşamasını başlatmıştı . Bugün, tüm sürecin son kısmı olan katkı aşamasına başlamanın heyecanını yaşıyor. Tüm kayıt sahipleri katkıda bulunabilir ki merak etmeyin, henüz kayıt olmadıysanız, katkı aşamasında kayıt olabilirsiniz. Şu anda kayıtlı 12.000’den fazla katılımcı var. Bu, halihazırda 12.000’den fazla gizli anahtarın üretildiği ve katkıda bulunmaya hazır olduğu anlamına geliyor.

…ve en çok dağıtılan!

177 farklı ülkeyi (veya dünyadaki tüm ülkelerin %90’ından fazlasını) temsil eden katılımcıların mevcut olduğu TS’ye en çok kayıtlar aşağıdaki ülkelerden gelmiş.

  • Ukrayna
  • Rusya
  • Güney Kore
  • Singapur
  • Çin

Trusted Setup’ın önemi ve tescil ettirenler için ne anlama geldiği sorulduğunda, bunlar yanıt olarak gördüğümüz en yaygın kelime ve ifadelerden bazılarıdır. Bu kelimeler özgürlük, kişisel, mahremiyet ve güvenliği içerir. Yürüttüğümüz Trusted Setup ile temel değerlerde böylesine güçlü bir uyum görmekten heyecan duyuyoruz.

Nasıl Katkıda Bulunulur?

Katkıda bulunmak için üç adım vardır: Install – yükleyin, Register – kaydolun ve Contribute yani katkıda bulunun. Zaten kayıt olduysanız ve 12 kelimelik gizli anahtarınız varsa, doğrudan “Contribute – katkıda bulunun” bölümüne geçebilirsiniz.

Tüm talimatlar zaten projenin dokumantasyon bölümünde de görebilirsiniz.

Bu makale size zor geliyorsa eğer; isterseniz ekibin kriptografı Todd Norton tarafından hazırlanan videoyu da izleyebilirsiniz.

Install – Yüklemek

Trusted Setup terminalde gerçekleşir. Daha önce hiç terminal kullanmadıysanız endişelenmeyin! Gerçekten sadece birkaç kopyala/yapıştır. Ve sonrasında kendinizi gerçek bir 21. yüzyıl hacker’ı gibi hissedeceksiniz.

İlk olarak, bilgisayarınızdaki terminali açın (yukarıdaki resimdeki gibi görünmelidir).

Mac/Linux kullanıcıları: şu komutları yazın:

curl – proto ‘=https’ – tlsv1.2 -sSf https://raw.githubusercontent.com/Manta-Network/manta-rs/main/tools/install.sh | sh
source ~/.profile

Windows kullanıcıları, ilk olarak bu linkten dosya indirmeli; ve ardından terminali açın ve indirildiği yere gidin (muhtemelen “cd Yüklemeleri”). İçeri girdikten sonra, aşağıdakini yazın:

manta-trusted-setup-x86_64-pc-windows-msvc register

Hepsi bu kadar! Kayıt adımına geçmeye hazırsın!

Register – Kayıt

Tüm bilgisayarlar için, sadece terminali açın ve şunu çalıştırın:

manta-trusted-setup register

Sizden e-posta adresiniz ve E-posta tanıtıcınız istenecektir. Bunu sağladığınızda, 12 kelimelik gizli anahtar kelimenizi alacaksınız. Ekran şöyle görünecek:

Bilgilerinizi girdikten sonra, gizli ifadeyi (kırmızı renkli sözcükler) daha sonra bulabileceğiniz bir yere kaydedin; bunu Trusted Setup’a katkıda bulunmak için kullanacaksınız. Trusted Setup’a kaydolmak için yeşil bağlantıyı kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırın. Her bağlantı özeldir, bu nedenle lütfen bağlantıları paylaşmayın.

Contribute – Katkıda Bulunmak

Kaydınız tamamlandıktan sonra başvurunuz beklemededir. Katkıda bulunmaya başlamak için sizi sisteme eklemek yaklaşık 24 saat sürebilir. Bu, katkıda bulunmaya başlamak için ilk kaydınızdan sonra en az 24 saat beklemeniz gerektiği anlamına gelir (28 Kasım 2022’den önce kaydolduysanız, zaten sistemdesiniz ve katkıda bulunabilirsiniz!). Katkıda bulunmak çok basit — tek ihtiyacınız olan 12 kelimelik başlangıç ​​cümleniz!

Terminali açın ve şunu girin:

manta-trusted-setup contribute

Aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran göreceksiniz.

Buradan, Your Secret sorusuna 12 kelimelik gizli anahtar kelimenizi yapıştırın ve “Enter” tuşuna basın. Muhtemelen biraz beklemeniz gereken bir katkı kuyruğuna yerleştirileceksiniz.

NOT: İnternetiniz yavaşsa, 3 dakikalık zaman aşımından önce katkıda bulunamama ihtimaliniz vardır. Öyleyse, otomatik olarak kuyruğa geri alınacağınız için beklemeniz yeterlidir.

Katkınızı tamamladığınızda, ekranınız şöyle görünecektir:

Ve tebrikler! Tarihteki en büyük Trusted Setup olduğu tahmin edilen şeye katkıda bulunmuş oluyorsunuz! Cüzdan adresinizi gönderenlere dağıtılacak katılımınızı göstermek için ödüller ve özel bir NFT var.

Sorularınız veya herhangi bir yardıma ihtiyacınız varsa, Discord’da sormaktan çekinmeyin. Alternatif olarak, muhtemelen çoğu çözümü bu dokümanlar sayfasında bulabilirsiniz.

Katkınızı Tweet’leyin

Katkınız tamamlandığında, altta mavi bir metin belirdiğini göreceksiniz. Bu metni kopyalayın ve sohbete katılmak ve Manta Network crowdloan’a katkınızı göstermek için Twitter’ınız üzerinden tweet atın!

Katkı Ödülleri

Manta Network Trusted Setup etkinliği, birlikte kutlamak istediğimiz bir etkinlik ve desteğiniz için çeşitli ödüller sunacak. Manta Network ile bu tarihi etkinliğin bir parçası olacağız.

  1. Bir katılımcı olarak (lütfen kayıt bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun), bir Manta Network Trusted Setup Katılımcı NFT’si almaya hak kazanacaksınız
  2. Katkıda bulunan biri olarak (lütfen kayıt bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun), Discord kanalında özel bir unvan almaya hak kazanacaksınız
  3. Gleam Kampanyası— talimatları izlerseniz ve sosyal medyada Trusted Setup hakkında paylaşım yaparak puan toplarsanız, on kişi 100 $ değerinde $KMA ödülünden birini kazanmaya hak kazanacak.

Manta Network ile ilgili Manta Network Nedir? yazımızı mutlaka okuyun. Tarihi değiştirmek için hemen katkıda bulun!

Manta Network, gizlilik koruması yoluyla daha iyi bir Web3 dünyası oluşturmaya kendini adamıştır. Manta’nın ürün tasarımı, ilk ilkelerden başlar ve zkSNARK gibi önde gelen kriptografi mimarileri aracılığıyla blockchain kullanıcıları için uçtan uca gizlilik koruması sağlar. Manta gizliliği sağlarken birlikte çalışabilirlik, rahatlık, yüksek performans ve denetlenebilirlik sunarak kullanıcıların herhangi bir paralel varlık zinciri arasında özel aktarımlar ve işlemler gerçekleştirmesine olanak tanır. Manta’nın vizyonu, tüm blockchain dünyası için daha uygun gizlilik koruma hizmetleri sağlamaktır.

Manta’nın kurucu ekibi, Harvard Üniversitesi, MIT ve Algorand’dan deneyime sahip birkaç kripto para uzmanı, profesör ve akademisyenden oluşuyor. Manta’nın yatırımcıları arasında Polychain, ParaFi, Binance Labs ve CoinFund; Manta Network, ürün ve hizmetler için ZKP inovasyonunun geliştirilmesine öncülük etmek üzere 35 milyon doların üzerinde fon sağladı. Manta ayrıca resmi bir Web3 Vakfı hibe alıcısı, Substrate Builder Programının bir üyesi ve Berkeley Blockchain Accelerator’ın bir üyesidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.