Floki Inu 100 Milyon Dolar Değerinde Token Yakıyor


0

Floki Inu topluluğu, zincirler arası bir köprüde 4,2 trilyon FLOKI jetonunu yakmayı ve işlem vergisini düşürmeyi amaçlayan yakın tarihli bir yönetim önerisi lehinde oy kullandı.

Geliştiriciler, teklifin köprü tokenlerinin yakılması lehine %99,97 çoğunluk oyu ile kabul edildiğini, %0,03’ün ise teklife karşı oy kullandığını söyledi . FLOKI işlem vergisi, 3 Şubat 20:00 UTC’den geçerli olmak üzere %0,3’e düşürülürken, 4,2 trilyon jeton 9 Şubat 2023, 20:00 UTC’de kalıcı olarak yakılacak.

CoinGecko verilerine göre, planlanan token yakma işlemi Pazartesi günü itibariyle 100 milyon doların üzerinde değerde.

Jetonları yakmak, arzı azaltmanın bir yoludur ve talep seviyesi aynı kaldığı sürece her jetona sonradan değer katar.

Bu nedenle, Floki Inu önerisi, köprülerle ilişkili güvenlik risklerine başka bir gerekçe olarak işaret etti. Yalnızca geçen yıl zincirler arası köprülerden 2 milyar doların üzerinde kayıp veya çalıntı görüldü .

Teklif, “Çapraz zincir köprülerin, özellikle önemli miktarda bir token arzına sahiplerse, ne kadar tehdit oluşturabileceğini göstermek için daha fazla istismar ve veri ortaya çıktı” dedi.

“Floki’nin durumunda, ana zincirler arası köprümüzdeki bir istismarın proje üzerinde feci bir etkisi olacaktır çünkü bu köprü şu anda FLOKI’nin toplam dolaşımdaki arzının olması gerekenin %55,7’sini elinde tutuyor. Bu çok fazla token ve bu, projenin likidite havuzlarını boşaltmak ve istismar edilirse projeyi esasen yok etmek için fazlasıyla yeterli, ”diye ekledi geliştiriciler şimdi kabul edilen teklifte.

Shiba Inu köpek ırkı temalı bir proje olan Floki Inu’nun arkasındaki geliştiriciler daha önce CoinDesk’e hareketin Floki Inu’yu ciddi bir merkezi olmayan finans (DeFi) projesi olarak konumlandırmaya yönelik daha geniş bir planın parçası olduğunu söylemişti. Ekip, son birkaç ayda Floki Locker ve metaverse oyunu Valhalla gibi devam eden projeleri başlattı.

Floki Bridge

Floki başlangıçta tokenini toplam 10 trilyon token arzıyla Ethereum’da yayınladı ve sonunda topluluk taleplerine dayalı olarak 2021’de daha hızlı ve daha ucuz BNB Zincirine genişledi.

Ekip, kendi toplam 10 trilyon token arzıyla BNB Zincirinde başka bir sözleşme başlatmak zorunda kaldı. Ancak bu, herhangi bir zamanda FLOKI’nin toplam dolaşımdaki arzının hiçbir zaman toplam 10 trilyon token arzını geçmemesini sağlamak ve kullanıcıların FLOKI’lerini Ethereum’dan BNB Zincirine ve tersi yönde aktarmalarına izin vermek için zincirler arası bir köprü gerektiriyordu.

O sırada ekip, köprü için ilk fonları sağlamak için hazinesinden Ethereum ve BNB Zincirindeki 600 milyar jetonu kullandı.

O zamandan beri çoğu sahip, FLOKI jetonlarını Ethereum’da kilitledi ve bunları BNB Zincirinde transfer etti. Geliştiriciler teklifte, “Bunun bir sonucu olarak, arzın çoğunluğu hala ETH zincirindeyken, artık öyle bir denge var ki, bir köprünün olmaması projenin istikrarını tehdit etmeyecek” diye yazdı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.