ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Biden Yönetiminin Kripto Ekosistemine Saldırdı


0

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminin kripto varlıklara yaklaşımının gelişmekte olan sektörü tehdit ettiğini söyleyerek Beyaz Saray’ı eleştiriyor.

Meclis Mali Hizmetler Komitesi üyelerine hitaben yazılan yeni bir notta , Cumhuriyetçiler dijital varlıkların gelişen trilyon dolarlık bir pazar olduğunu kabul ediyor.

“Bugün, toplam dijital varlık piyasa kapitalizasyonu yaklaşık 1,06 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor ve Bitcoin ve Ether piyasanın yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Dijital varlık ekosistemi, henüz olgunlaşmamış olsa da, dağıtılmış defter teknolojisinin ortak kullanımında birleşmiş çok çeşitli iş ve operasyonları içeriyor.”

Ancak milletvekilleri, Biden yönetiminin son iki yıldır önerdiği kurallar nedeniyle ABD’deki kripto endüstrisinin artık denizaşırı ülkelere itilme riskiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Cumhuriyetçiler, uygulayıcı kurumlar arasında işbirliğini ve yasa koyucuları kripto endüstrisinin bunu engellemesi için açık düzenleyici yönergeler bulmaları için teşvik etmeye devam ediyor.

“[Biden Yönetiminin] eylemlerinin çoğu, yargı yetkisinin aşılması olarak kabul edilebilir. Ayrıca, bu politikaların sonuçları hafife alınamaz. Bu Yönetim tarafından alınan önlemler nedeniyle ABD, dijital varlık ekosistemini denizaşırı ülkelere itme riskiyle karşı karşıya.

Komite Cumhuriyetçileri, dijital varlık alanında düzenleyici kesinlik sağlamak için kurumlar arasında artan işbirliğini uzun süredir savundular ve federal düzenleyicileri inovasyonu düşünceli ve müzakereci bir şekilde beslemeye teşvik etmek için çalıştılar. Son birkaç aydır yaşanan olaylar, Kongre’nin dijital varlık ekosistemine netlik getirmek için yasa çıkarması gerektiğini açıkça ortaya koydu.”

Not, 9 Mart Perşembe günü Dijital Varlıklar, finansal teknoloji ve katılımla ilgili Meclis Alt Komitesinin ilk duruşması öncesinde yayınlandı. Not, tartışmanın yönetimin “dijital varlık ekosistemine saldırısı” hakkında olacağını söylüyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.